03 Mar 2020
noot

De onverwachte consequenties van een vergeten opzegging

Rechtsvraag

Pleegt de oude of de nieuwe verzekeringstussenpersoon een zorgplichtschending na een door de nieuwe verzekeringstussenpersoon ‘vergeten’ opzegging?

In het kort

Veerkracht Sloop B.V. (hierna: ‘Veerkracht’) heeft door tussenkomst van Boval, een verzekeringstussenpersoon, verschillende verzekeringen gesloten. Op enig moment besluit Veerkracht om een andere verzekeringstussenpersoon in te schakelen, [A]. Veerkracht geeft [A] de opdracht om de verzekeringen voor zijn bedrijf bij andere verzekeraars onder te brengen. [A] zegt de via...

Inloggen

Mandatory field
Mandatory field
Wachtwoord vergeten?

Geen abonnement?

Dank voor uw bezoek! Als bezoeker van VAST kunt u onze blogs en wetenschappelijke artikelen inzien, alsmede een indruk krijgen van de noten en praktijkgerichte artikelen. Om alles in te kunnen zien dient u zich als abonnee aan te melden. Der eerste zes weken is nu bovendien gratis kennismaking.

Neem een abonnement

Auteur(s)

Cees de Jong

Hoofdredacteur van Verzekeringsrecht, Aansprakelijkheid, Schade en Toezicht (VAST), verbonden aan het Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS) en het Expertisenetwerk voor Financieel Recht (EFR)

LinkedIn