03 Apr 2020
praktijk

Help, mijn vakantie!

Het coronavirus brengt de fundamenten waarop we ons leven hebben ingericht aan het wankelen. We leven gedwongen van dag tot dag, wat voor onzekerheid zorgt. Een van de vragen die in deze tijd speelt, is wat er met een geboekte vakantie gebeurt. Kan de reis kosteloos geannuleerd worden? Wat als een reiziger tijdens de reis in quarantaine moet, wie draait er dan op voor de extra kosten van verblijf en het omboeken van de terugvlucht? In dit artikel geef ik een overzicht van de verplichtingen en rechten van de reisorganisator enerzijds en die van de reiziger anderzijds zoals geregeld in Titel 7.7a BW inzake de pakketreisovereenkomst en het gekoppeld reisarrangement.

Welke reizen?

Titel 7.7a van het Burgerlijk Wetboek geeft regels voor pakketreizen en gekoppelde reisarrangementen. De regeling vormt de implementatie van Richtlijn (EU) 2015/2302. Deze regeling is van dwingende aard. Reizigers kunnen zodoende ge...

Inloggen

Mandatory field
Mandatory field
Wachtwoord vergeten?

Geen abonnement?

Dank voor uw bezoek! Als bezoeker van VAST kunt u onze blogs en wetenschappelijke artikelen inzien, alsmede een indruk krijgen van de noten en praktijkgerichte artikelen. Om alles in te kunnen zien dient u zich als abonnee aan te melden. Der eerste zes weken is nu bovendien gratis kennismaking.

Neem een abonnement

Keywords

Aansprakelijkheid
Aansprakelijkheidsrecht
Annulering
Coronavirus
Pakketreizen
Verbintenissenrecht
Vervoersrecht

Auteur(s)

Janneke Kruijswijk Jansen

Advocaat bij WIJ Advocaten te Amsterdam

LinkedIn