28 May 2020
praktijk

Enige perikelen rondom het verkrijgen van een portefeuille

Tot de intermediairsbranche kunnen adviseurs en bemiddelaars in zowel verzekeringen, hypotheken en consumptief krediet gerekend worden. Voor hen allen vormt de portefeuille het kloppend hart van hun onderneming. Dit kloppend hart kan geheel of gedeeltelijk vervreemd worden. Koop vormt in de meeste gevallen dan de titel van de transactie. In dit artikel zal ik schetsen wat er in de praktijk onder een portefeuille wordt verstaan, hoe de verschillende componenten uit een portefeuille in de praktijk (kunnen) worden overgedragen en welke knelpunten zich daarbij kunnen voordoen.

Wat moet er verstaan worden onder het begrip ‘portefeuille’? Over de invulling van het begrip ‘portefeuille’ kan een (flinke) boom worden opgezet. Een wettelijke definitie ontbreekt. In de rechtspraak en in de literatuur hebben inmiddels diverse v...

Inloggen

Mandatory field
Mandatory field
Wachtwoord vergeten?

Geen abonnement?

Dank voor uw bezoek! Als bezoeker van VAST kunt u onze blogs en wetenschappelijke artikelen inzien, alsmede een indruk krijgen van de noten en praktijkgerichte artikelen. Om alles in te kunnen zien dient u zich als abonnee aan te melden. Der eerste zes weken is nu bovendien gratis kennismaking.

Neem een abonnement

Keywords

Contractoverneming
Financieel recht
Ondernemingsrecht
Overeenkomst van opdracht
Portefeuilleoverdracht
Samenwerkingsovereenkomst

Auteur(s)

Coen Fledderus

Advocaat bij Polis Advocaten te Den Haag