02 Jun 2020
noot

Commissie van Beroep geeft De Hypotheker gelijk: de Geschillencommissie had een verkeerd beeld van de omvang van de (na)zorgplicht

Rechtsvraag

Heeft de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening de privaatrechtelijke en de publiekrechtelijke nazorgplicht van een assurantietussenpersoon correct toegepast?

In het kort

In haar uitspraak GC Kifid 2019-623 stelde de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening voorop, dat uit het Brals/Octant-arrest  voortvloeit dat een assurantietussenpersoon periodiek aandacht moet besteden aan de verzekeringen in zijn portefeuille. Daarin was De Hypotheker (hierna: ‘Adviseur’) naar het oordeel van de Geschillencommissie, tekortgeschoten. Voorts con...

Inloggen

Mandatory field
Mandatory field
Wachtwoord vergeten?

Geen abonnement?

Dank voor uw bezoek! Als bezoeker van VAST kunt u onze blogs en wetenschappelijke artikelen inzien, alsmede een indruk krijgen van de noten en praktijkgerichte artikelen. Om alles in te kunnen zien dient u zich als abonnee aan te melden. Der eerste zes weken is nu bovendien gratis kennismaking.

Neem een abonnement

Auteur(s)

Cees de Jong

Hoofdredacteur van Verzekeringsrecht, Aansprakelijkheid, Schade en Toezicht (VAST), verbonden aan het Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS) en het Expertisenetwerk voor Financieel Recht (EFR)

LinkedIn