02 Jul 2020
praktijk

COVID-19 en verzekeringen; high-level signaleringen

De COVID-19 pandemie heeft een groot effect op veel bedrijven in allerlei sectoren. Veel van deze bedrijven ervaren bedrijfsonderbrekingen, vertragingen en financiële problemen. Inmiddels worden in Nederland voorzichtig de maatregelen om besmetting met COVID-19 tegen te gaan versoepeld, maar voor veel bedrijven is de situatie nog verre van normaal. Deze nieuwe, onbekende situatie leidt ook tot allerlei vragen in verband met mogelijke verzekeringsdekking.

In dit artikel gaan wij in op de meest relevante verzekeringen in het kader van COVID-19 en de daarbij behorende verplichtingen. Dergelijke verplichtingen kunnen zich ook voordoen indien er géén dekking bestaat voor coronagerelateerde schade (zoal...

Inloggen

Mandatory field
Mandatory field
Wachtwoord vergeten?

Geen abonnement?

Dank voor uw bezoek! Als bezoeker van VAST kunt u onze blogs en wetenschappelijke artikelen inzien, alsmede een indruk krijgen van de noten en praktijkgerichte artikelen. Om alles in te kunnen zien dient u zich als abonnee aan te melden. Der eerste zes weken is nu bovendien gratis kennismaking.

Neem een abonnement

Keywords

Coronavirus
COVID-19
Dekking
Verzekering
Verzekeringsrecht

Auteur(s)

Merel van Asch

Counsel bij Loyens & Loeff N.V.

LinkedIn

Rens Markus

Senior-advocaat bij Loyens & Loeff N.V. 

LinkedIn