12 Jul 2021
noot

Juridische fusie Optas en Aegon: polishouders zijn belanghebbenden bij het instemmingsbesluit van DNB

Rechtsvraag

Zijn polishouders van een levensverzekeraar die voornemens is de rechten en verplichtingen uit alle overeenkomsten van levensverzekering uit zijn portefeuille te laten overgaan naar een andere levensverzekeraar, belanghebbenden bij het besluit van de toezichthouder waarbij deze instemt met deze overgang van rechten en verplichtingen?

In het kort

Op verzoek van Optas Pensioenen N.V. (Optas), een levensverzekeraar en dochteronderneming van Aegon Levensverzekering N.V. (Aegon), heeft De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) ingestemd met de voorgenomen overgang van de rechten en verplichtingen uit alle levensverzekeringen bij een juridische fusie waarbij Optas de verdwijnende rechtspersoon is en Aegon de verkrijgende rech...

Inloggen

Mandatory field
Mandatory field
Wachtwoord vergeten?

Geen abonnement?

Dank voor uw bezoek! Als bezoeker van VAST kunt u onze blogs en wetenschappelijke artikelen inzien, alsmede een indruk krijgen van de noten en praktijkgerichte artikelen. Om alles in te kunnen zien dient u zich als abonnee aan te melden. Der eerste zes weken is nu bovendien gratis kennismaking.

Neem een abonnement

Auteur(s)

Berry van Wijk

Advocaat | Partner Houthoff

LinkedIn

Karin Land

Senior Legal Counsel

LinkedIn