03 Nov 2021
praktijk

Actieve provisietransparantie

Het invoeren van wetgeving over actieve provisietransparantie bij schadeverzekeringen hangt al lang boven de markt. Het lijkt er binnenkort toch echt van te komen. De vraag is of er bij schadeverzekeringen wel een probleem is dat hiermee zou moeten worden opgelost. En als er een probleem zou zijn, of de voorgestelde actieve provisietransparantie wel de juiste manier is om dat op te lossen. In deze bijdrage leg ik uit waarom de minister met de gekozen insteek de plank mis slaat.

In 2017 verscheen de evaluatie van het provisieverbod bij complexe en impactvolle producten. Daarbij is ook gekeken naar de markt voor schadeverzekeringen. De uitkomst was dat een provisieverbod bij schadeverzekeringen niet nodig was, maar dat ond...

Inloggen

Mandatory field
Mandatory field
Wachtwoord vergeten?

Geen abonnement?

Dank voor uw bezoek! Als bezoeker van VAST kunt u onze blogs en wetenschappelijke artikelen inzien, alsmede een indruk krijgen van de noten en praktijkgerichte artikelen. Om alles in te kunnen zien dient u zich als abonnee aan te melden. Der eerste zes weken is nu bovendien gratis kennismaking.

Neem een abonnement

Keywords

Adviseur
Bemiddelaar
Provisie
Transparantie
Wft

Auteur(s)

Robin van Beem

Manager en advocaat bij BrandMR

LinkedIn