22 Nov 2021
praktijk

De nieuwe beursbrandvoorwaarden: de VMZB 2021

Op 28 juni van dit jaar heeft de VNAB de nieuwe modelvoorwaarden voor brandverzekeringen gepresenteerd: de VNAB Modulaire voorwaarden voor Zaak- en Bedrijfsschadeverzekering 2021 (‘VMZB 2021’). Dit betreft een model- c.q. basispolis waaronder dekking wordt geboden voor zowel zaakschade als bedrijfsschade. Deze voorwaarden zijn de opvolger van de in de beursbranche veelgebruikte NBZB 2006 (Nederlandse Beursvoorwaarden voor Zaak- en Bedrijfsschadeverzekering) en zijn te karakteriseren als een evolutie van die thans vijftien jaar oude voorwaarden.

1. Inleiding

In deze bijdrage zal ik eerst ingaan op de historie van de beursbrandvoorwaarden om vervolgens systematiek en inhoud van de VMZB 2021 te bespreken. Dit laatste zal ik doen vanuit het uitgangspunt dat de uitleg van beurscondities met ...

Inloggen

Mandatory field
Mandatory field
Wachtwoord vergeten?

Geen abonnement?

Dank voor uw bezoek! Als bezoeker van VAST kunt u onze blogs en wetenschappelijke artikelen inzien, alsmede een indruk krijgen van de noten en praktijkgerichte artikelen. Om alles in te kunnen zien dient u zich als abonnee aan te melden. Der eerste zes weken is nu bovendien gratis kennismaking.

Neem een abonnement

Keywords

Beursvoorwaarden
Brandpolis
Constructiefout
Named perils
NBZB

Auteur(s)

Patrick van der Vorst

Advocaat bij VanNiekerkCieremans te Rotterdam, tevens redacteur van VAST

LinkedIn