30 Jan 2024
praktijk

De CAR-verzekering en toekomstige bedrijfsschade (DSU)

Op 27 oktober 2023 heeft de Technische Commissie Engineering van de VNAB de modelclausule ‘Toekomstige Bedrijfsschade’ (hierna: de ‘modelclausule’) gepresenteerd (zie de website van de VNAB https://www.vnab.nl/nl/themas-commissies/engineering voor deze voorwaarden en de modelclausule). Deze is ontworpen om aan te sluiten op de reeds door de VNAB ontwikkelde Nederlandse Beurspolis Voor Bouw- En Montagewerken 2013 (‘NBBM’). De NBBM is een model- c.q. basispolis, waarmee – kort gezegd – materiële schade aan bouwwerken verzekerd kan worden. Met de introductie van de modelclausule Toekomstige Bedrijfsschade faciliteert de VNAB in een uitbreiding van de onder de NBBM geboden dekking door in aanvulling op de onder deze constructieverzekering verzekerde materiële schade ook bedrijfsschade mee te verzekeren.

1. Inleiding

In deze bijdrage zal ik ingaan op de werking van de nieuwe modelclausule. Voor een goed begrip daarvan is het zinvol om eerst in te gaan op de achtergrond van de algemene kenmerken van een constructieverzekering. Belangrijke voorwaar...

Inloggen

Mandatory field
Mandatory field
Wachtwoord vergeten?

Geen abonnement?

Dank voor uw bezoek! Als bezoeker van VAST kunt u onze blogs en wetenschappelijke artikelen inzien, alsmede een indruk krijgen van de noten en praktijkgerichte artikelen. Om alles in te kunnen zien dient u zich als abonnee aan te melden. Der eerste zes weken is nu bovendien gratis kennismaking.

Neem een abonnement

Keywords

Beursvoorwaarden
CAR
Construction all risks
DSU
Toekomstige bedrijfsschade

Auteur(s)

Patrick van der Vorst

Advocaat bij VanNiekerkCieremans te Rotterdam, tevens redacteur van VAST

LinkedIn