11 May 2021
praktijk

COVID-19 en verzekeringen: een jaar later

Op 27 februari 2020 werd de eerste besmetting met COVID-19 in Nederland vastgesteld. Sinds 11 maart 2020 geldt de wereldwijde COVID-19 situatie officieel als pandemie. Vorig jaar schreven wij voor VAST over de meest relevante verzekeringen in het kader van COVID-19 en de daarbij horende verplichtingen (VAST 2020 / P-0028) We schreven toen ook over de eerste versoepelingen, in de hoop dat de pandemie snel verleden tijd zou zijn. Een jaar later bevinden we ons in een derde golf. Het einde is nog niet in zicht.

 

In deze bijdrage staan centraal de ontwikkelingen van afgelopen jaar op het gebied van verzekeringen en COVID-19. We gaan eerst in op de ontwikkelingen omtrent evenementen- en bedrijfsschadeverzekeringen. Daarna maken we een uitstapje naar de avondklokrellen, waarna we afsluiten met enkele aanbevelingen voor de praktijk.

Evenementenverzekeringen

Lloyd’s of London gaf vorig jaar aan dat de annulering van evenementen voor verzekeraars de grootste COVID-19 schadepost oplevert.1 Voor fameuze evenementen als Wimbledon, de British Open (golf) en de Olympische Spelen is...

Inloggen

Mandatory field
Mandatory field
Wachtwoord vergeten?

Geen abonnement?

Dank voor uw bezoek! Als bezoeker van VAST kunt u onze blogs en wetenschappelijke artikelen inzien, alsmede een indruk krijgen van de noten en praktijkgerichte artikelen. Om alles in te kunnen zien dient u zich als abonnee aan te melden. Der eerste zes weken is nu bovendien gratis kennismaking.

Neem een abonnement

Keywords

Coronavirus
COVID-19
Dekking
Verzekering
Verzekeringsrecht

Auteur(s)

Merel van Asch

Counsel bij Loyens & Loeff N.V. en onderdeel van het Insurance & Liability team

LinkedIn

Rens Markus

Senior advocaat bij Loyens & Loeff N.V. en onderdeel van het Insurance & Liability team

LinkedIn